Jak se uvolnit při sexu

Uvolnit se. Neřešit, jak vypadám. Nepřemýšlet nad tím, co partner chce, nebo nechce. V klidu udělat co chci, i když se před partnerem stydím. Tyto přání v oblasti sexuality mají klienti často. Také jsou překvapeni, když nahlédnou na skutečnou příčinu svých intimních zábran. V článku se dozvíte více o tom, jak prohloubit partnerskou sexualitu.

Zábrany

Ano, čtete správně – partnerskou sexualitu. Tedy ne zážitek s neznámým člověkem cestou z baru. Tady velmi často chybí propojení sexuality a schopnosti vytvářet příjemné přátelské vztahy. Ale o tom až jindy. Vraťme se k partnerovi a vzájemné sexualitě. Velká část našich intimních zábran, které nám omezují volné plynutí a prožívání sexuality, má hlubší příčinu. Ta se odráží i v našem vztahu. Míří k naší zranitelnosti. Máme obavu, že nám partner v našem vztahu ublíží.

Čtěte také: Dej mu a neotravuj!

Přijetí

To, jak přijímáme svého partnera v partnerském vztahu, má zásadní vliv na naši sexualitu. Je to stejné, jako když si myslíte, že váš šéf nemá na svém místě co dělat. Pak vedle něj musíte sedět na poradě. Takový fyzický kontakt plyne přirozeně asi jako pasová kontrola na hranicích s KLDR. Stejné je to i v naší sexualitě. Způsobů, jak partnera nepřijímat, je opravdu mnoho. Spousta z nich se maskuje jako něco jiného. Na druhou stranu je jen jeden způsob, jak partnera přijímat. Přijmout ho takového, jaký je.

Míchání rolí

Nejoblíbenější způsob, jak nepřijímat partnera, je přijímat ho v jiné roli než partnerské. Zapomeňte na pohádky o tom, že si vás zralý partner vybírá kvůli vašemu citu pro poezii nebo smyslu pro pořádek. Tak si vybírají jen chlapečci hledající maminku. Holčičky zase milují ochranu a péči, nejlépe bez sexu. Zralý partner si vás vybere, když mu je příjemné s vámi š*kat a trávit čas. Jen nemá očekávání a nepotřebuje vás dostat, ani dobývat. 

Čtěte také: Jste závislí na tom, co vám partner dává?

4.6/5
Kurz: Jak zvládat konflikty s nadhledem

Staňte se mistry vztahové komunikace

Když to skřípe

Partnerovi, kterého nepřijímám, se nemůžu plně otevřít. V posteli se nedovolím odevzdat, ať si se mnou dělá, co chce. Není to bezpečné. Často to není ani vědomě, jen se to projevuje v těle. Naše tělo má od partnera odstup, je ve střehu. Nebo ho prostě odmítá. Spousta z nás se ale snaží udržet vztah, respektive naši představu o něm. Proto nevnímáme signály svého těla a děláme věci, které na hlubší úrovni dělat nechceme. Třeba se s partnerem milujeme, abychom o něj nepřišli.

Uvolnění

Přijetí partnera je možné jen tehdy, pokud i my přijímáme sami sebe. Tedy své tělo. Své slabosti a vlastnosti, o kterých jsme si mysleli, že rozhodně nemáme. Třeba vlastní agresivitu. Také to, že naše tělo potřebuje péči. Fyzickou i duševní. Přeji Vám pokroky na nikdy nekončící cestě k vlastnímu přijetí, stejně jako uvolnění a plynutí na vlnách partnerské sexuality. V tom Vám mohou být užitečná i naše videa ve skupině opravdového vztahu nebo náš víkendový vztahový workshop.